bitdifferent is een full-service internetbureau uit Rotterdam.

Website, app, mobiel of social, we zijn er altijd met plezier mee bezig. Eigenlijk kan bijna alles, zolang het maar online is.

Wij bij bitdifferent (lees: vakidioten) willen ons natuurlijk graag onderscheiden. Dat doen we door uit te blinken in vakkennis, zoals van user experience design, seo en nieuwe technieken. Maar ook door mee te denken, waardevol advies te geven en door gemaakte afspraken na te komen.

We houden van korte lijnen. Van een fijne relatie met onze klanten. Vaak is er direct contact tussen opdrachtgever en bouwer. Dat voorkomt niet alleen miscommunicatie, maar is ook gewoon leuk werken. We zijn betrokken van begin tot eind, van concept en design tot bouw en nazorg.

wat doet bitdifferent eigenlijk?

Strategie en concept

Strategie en concept

lees meer
Interactie en ontwerp

Interactie en ontwerp

lees meer
Realisatie

Realisatie

lees meer
Optimalisatie

Optimalisatie

lees meer
Ondersteuning

Ondersteuning

lees meer
Strategie en concept

Strategie en concept

Dé vraag die geldt voor ieder project: wat moet het opleveren? Bij bitdifferent werken alleen rasechte nerds internetadepten. Mét heel veel ervaring. We weten dan ook precies hoe je een online campagne insteekt, een website moet bouwen, of een applicatie aan moet pakken om resultaat te behalen.

We kunnen een complete online strategie uitwerken, maar ook een meedenkende rol aannemen. We zijn wat dat betreft zelfstandig, maar werken net zo lief samen met bureaus. We zorgen voor een heldere visie en een meetbaar resultaat.

Eigenwijs

Soms kunnen we best een tikkie eigenwijs zijn. Als het ons nodig lijkt een strategie anders in te steken om het gewenste resultaat te bereiken, dan houden we onze goede ideeën zeker niet voor onszelf!

Interactie en ontwerp

Interactie en ontwerp

Wanneer het doel duidelijk is (zie strategie en concept) gaan we aan de slag met het ontwerp. Eerst wordt de interface in wireframes opgezet. Zo kunnen we supersnel laten zien hoe we deze willen opbouwen. De interactie- en grafisch ontwerpers komen dan bij elkaar. Vorm en functie staan wat ons betreft op gelijke voet. Een gebruikersinterface moet er mooi uitzien, maar vooral ook goed werken en aansluiten bij de gebruiker.

Bij het maken van de wireframes en het het grafisch ontwerp gaan we voor een goede, totale user experience.

Resultaat

Het gaat om resultaat. Dat klinkt logisch. En dat is het ook. Toch houden we dit altijd goed in de gaten. Welke randvoorwaarden er ook om de hoek komen kijken, aan het beoogde doel doen we geen concessies.

Realisatie

Realisatie

Als het ontwerp staat, begint de technische realisatie.
De bitdifferent front-end developers en back-end programmeurs zetten in rap tempo de website of applicatie op volgens de laatste standaarden. Browsercompatibiliteit, beveiliging, performance, we draaien er onze hand niet voor om.

We regelen indien gewenst het domein, de webhosting en een beheeromgeving (CMS) waarmee de inhoud van de site makkelijk en snel kan worden bijgehouden, zonder onze tussenkomst.

Stabiel

Techniek is geen doel, maar een middel om te komen tot mooie, maar ook stabiele websites en applicaties. We ontwikkelen louter met bewezen technieken en brengen alles onder op streng beveiligde webservers.

Optimalisatie

Optimalisatie

Het optimaliseren begint eigenlijk al tijdens de realisatie. Netjes en gestructureerd bouwen, schrijven van correcte code, beschrijvende urls, headings op de juiste plek. Het draagt allemaal bij aan vindbaarheid én toegankelijkheid. Belangrijk hierbij is dat we rekening houden met de doelgroep en de platforms waarvoor ontwikkeld wordt.

Maar ook na lancering blijven we ons bezig houden met optimalisatie. We monitoren het gebruik, houden statistieken en logs bij en houden de serveromgeving waarop alles draait nauwlettend in de gaten.

Conversie

Optimaliseren betekent zorgen voor conversie en rendement. Een website laten bouwen doe je niet voor niets. Een applicatie moet worden gebruikt.
Bij bitdifferent zorgen we dat de doelgroep u weet te vinden en monitoren dit.

  • Foutloze HTML en unobtrusive javascript
  • Monitoren van gebruikersactiviteit
  • Standaard google analytics
  • Periodieke rapportages
Ondersteuning

Ondersteuning

Het is een bekend gegeven: een website is nooit af. Dat geldt natuurlijk voor alle online producties waarin actuele informatie en gebruikersinput een belangrijke rol spelen. Service en ondersteuning is dan ook niet voor niets een belangrijk onderdeel van onze totale dienstverlening.

We bieden volledige support op dat wat we leveren. Ons eigen content management systeem wordt periodiek automatisch bijgewerkt, daar hoeft u niets voor te doen. Klein onderhoud doen we snel en vragen kunnen te allen tijde per mail of telefoon worden gesteld. We staan voor u klaar!

Snel

Iets niet helemaal duidelijk? Zelf even geen tijd? Hulp is nabij. Eén telefoontje of mailtje is vaak genoeg. We begrijpen (meestal) snel wat er moet gebeuren. Gewoon langskomen voor een bak koffie kan natuurlijk ook...

  • Op werkuren telefonisch bereikbaar, mailen kan altijd!
  • Vragen via speciaal support-e-mailadres of gewoon aan ons persoonlijk
  • Periodieke updates van ons CMS

Om bitdifferent.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten